Nieuw BTW-nummer

Nieuw BTW-nummer

Alle zzp-ers hebben in het najaar van 2019 een nieuw btw-nummer ontvangen, wat vanaf 1 januari 2020 moet worden gebruikt. Deze verandering is omdat het huidige btw-nummer voor zzp-ers een BSN bevat en dus gevoelig is voor identiteitsfraude. Hiermee voldoet de Belastingdienst niet aan de privacywetgeving. Het “oude” btw-nummer werd gebruikt voor communicatie met de belastingdienst en je opdrachtgevers.

 

Het nieuwe nummer wordt het btw-identificatienummer of btw-id genoemd. Dit nieuwe nummer begint met de landcode NL, gevolgd met 9 nummers (niet meer gerelateerd aan je BSN), de letter B, en 2 controle nummers. Je opdrachtgevers en leveranciers moeten over je nieuwe nummer geïnformeerd worden. Dit doe je door het te vermelden in je communicatie naar buiten. Denk hierbij aan je website, facturen, offertes, contracten, briefpapier, e-mailhandtekening etc. Hiermee identificeer je je als btw-plichtige ondernemer.

Je houdt wel je oude btw-nummer, deze wordt voortaan alléén gebruikt voor communicatie met de Belastingdienst en wordt na 1 januari 2020 het omzetbelastingnummer genoemd.

 

Zorg ervoor dat je het drukwerk en alle digitale bestanden aanpast en voorkom zo dat je in legale problemen komt. Misschien is dit het juiste moment om je huidige huisstijl eens goed onder de loep te laten nemen. Of om als beginnende ondernemer goed van start te gaan in het nieuwe jaar.

 

Voor vragen > info@inhuisstijl.nl

Deze website gebruikt cookies. Hierdoor kan de website optimaal blijven werken en kan het gebruik van de website (anoniem) geanalyseerd worden. Door op "Accepteer" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Bekijk onze Cookieverklaring.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.