BASISCURSUS DTP

In deze basiscursus doet u kennis op om als beginnende DTP-er te kunnen werken, met drie belangrijke grafische DTP-programma’s: Photoshop, illustrator en inDesign. Hiermee kunt u bijvoorbeeld; voor print- en onlinedoeleinden bestanden maken in verschillende formaten, beelden en foto’s bewerken, tekst en beeld combineren, lay-outs maken van o.a. flyers en verslagen, moodboards opzetten, teksten en illustraties verwerken en bewerken.

 

De cursus is een prima opstap voor mensen die voor zichzelf of voor hun werk de basisbegrippen van het DTP-en onder de knie willen krijgen.

 DE CURSUS ZIET ER ALS VOLGT UIT:

 

KENNISMAKEN – We gaan eerst kijken welk leerdoel u heeft. Misschien heeft u een bepaalde opdracht die binnen uw werk regelmatig terugkomt. Dan zou dat een mogelijke leidraad kunnen zijn voor de cursus. Voor welke handelingen gebruikt u welk programma en hoe zet u deze naar uw hand?

 

AAN DE SLAG – Om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk leert over de basisbegrippen, gaan we niet alleen aan de slag met wat u in de praktijk tegenkomt. We doorlopen (middels een stappenplan) de belangrijkste basistools die de programma’s te bieden hebben.

 

TOEPASSINGEN – Het oog wil ook wat….Daarom kijken we mee met een kritisch, grafisch oog. Hoe komen we tot een verantwoord eindproduct en hoe komt deze het beste tot zijn recht.

 

UITVOERING – Om een mooi eindresultaat te bereiken, is het belangrijk dat de bestanden uiteindelijk goed omgezet en aangeleverd worden. Voor drukwerk gelden hele andere aanleverspecificaties dan voor bestanden die online verstuurd of geplaatst worden.HET IS MOGELIJK EEN OPDRACHT UIT DE PRAKTIJK MEE TE NEMEN

De voordelen hiervan zijn:

  • U doet kennis en ervaring op met de voor u belangrijkste onderdelen.
  • Besparing van tijd doordat u doelgericht werkt en specifieke vragen kunt stellen.
  • U heeft uiteindelijk een bruikbaar document waar u mee verder kunt.
  • Er is rekening gehouden met uw huisstijl.

 

Heeft u geen specifieke opdracht die u meeneemt uit de praktijk, dan lopen wij samen stapsgewijs door een fictieve opdracht heen. Dit is een allesomvattende opdracht, waarin de meest belangrijkste eigenschappen van de grafische programma’s aan bod komen.


 

EXTRA INFO:

– Deze basiscursus wordt 1 op 1 gegeven op een nader te bepalen locatie (nabij centrum Den Bosch).

– De software die inHuisstijl gebruikt tijdens de cursus maakt deel uit van de Adobe Creative Cloud. Het gaat hierbij om de programma’s; Adobe Photoshop, Adobe Illustrator en Adobe InDesign. De betreffende software is beschikbaar voor het Apple OSX besturingssysteem. Deze programma’s dient u zelf aan te schaffen en te installeren op uw eigen computer waar u tijdens de basiscursus op werkt.

– Er is geen grafische achtergrond of ervaring op DTP-gebied nodig om deel te nemen.


 

Heeft u interesse of wilt u meer weten over deze basiscursus, neem gerust contact op.
Hopelijk kunnen we samen aan de slag!

Deze website gebruikt cookies. Hierdoor kan de website optimaal blijven werken en kan het gebruik van de website (anoniem) geanalyseerd worden. Door op "Accepteer" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Bekijk onze Cookieverklaring.