RESPONSIVE WEBDESIGN

De afkorting voor Responsive webdesign is RWD. Tegenwoordig bekijken en gebruiken we internet op verschillende apparaten, o.a. op  desktop computerschermen, tablets en mobiele telefoons. Een responsive website schaalt mee met de afmetingen van het scherm, met behoud van de leesbaarheid van de tekst.

 

Betere gebruikerservaring

Hoewel je een statische website op je mobiel apparaat meestal wel kunt uitvergroten, geven we toch de voorkeur aan een “leesbare” website. Een responsive website geeft een betere en optimale gebruikerservaring van de inhoud van je site.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone met internetabonnement, waardoor het internetgebruik op mobiel flink gestegen is. Een betere gebruikerservaring resulteert in het langer actief zijn op je website, wat uiteindelijk leidt tot betere verkoopresultaten.

 

Google

RWD is goed voor de zoekmachine-optimalisatie, SEO, zodat je hoger komt in de zoekresultaten van o.a. Google. Het is voor Google efficiënter om één site te indexeren met één website-adres. Google beloont een responsive website ten opzichte van een desktop website én een mobiele website (met 2 verschillende adressen).

Het belangrijkste punt waarom Google van RWD houdt is de betere gebruikerservaring. Niets is zo belangrijk voor Google dan een bezoeker die van haar zoekmachine gebruik maakt, door te sturen naar een kwalitatief zo goed mogelijke website.

 

Label

Sinds eind 2014 geeft Google in de zoekresultaten een label voor mobiel vriendelijke websites, om het de mobiele bezoeker gemakkelijker te maken. Om te testen of je website voldoet kan je de Mobile-Friendly Test uitvoeren.

 

 

Conclusie

Responsive webdesign heeft de toekomst. Door een betere gebruikerservaring zal de bezoeker langer op je site blijven, met de kans op een hogere omzet.

Nu ook Google in deze RDW-trend meegaat, is het zaak om je website eens serieus onder de loep te nemen. Heb je veel mobiele bezoekers maar die klikken snel weer weg (dit is te meten via Google Analytics), dan zijn dit verloren kansen voor de verkoop van je product of het presenteren van je diensten.

 

Informeer gerust naar de mogelijkheden om je site mobielvriendelijk te maken.

En lees ook mijn Blog Seo en Google, waar meer uitleg is over zoekmachine-optimalisatie.

 

Deze website gebruikt cookies. Hierdoor kan de website optimaal blijven werken en kan het gebruik van de website (anoniem) geanalyseerd worden. Door op "Accepteer" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Bekijk onze Cookieverklaring.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.