KVK-NR VERMELDING VERPLICHT

Er zijn nog veel websites, die niet voldoen aan de wet. Bedrijven en rechtspersonen zijn namelijk verplicht om het KvK-nummer op de website en in e-mailberichten te vermelden, behalve als het om reclame gaat.

 

Het KvK-nummer moet ook vermeld worden op alle uitgaande brieven, orders, offertes, facturen (zie Blog factuureisen) en andere schriftelijke uitingen. Deze verplichting van vermelding van het KvK-nummer geldt niet voor verenigingen en stichtingen zonder onderneming, verenigingen van eigenaars, overheden en kerkgenootschappen.

Het niet voldoen aan deze verplichting levert een economisch delict op. Een overtreding, waarop een geldboete van maximaal € 16.750, een taakstraf of maximaal zes maanden gevangenisstraf staat.

 

De wettelijke onderbouwing vind je in Artikel 27, lid 1 van de Handelsregisterwet:

Artikel 27
1. De volgende in het handelsregister ingeschreven ondernemingen of rechtspersonen zorgen ervoor dat op alle van die onderneming of die rechtspersoon uitgaande brieven, orders, facturen, offertes en andere aankondigingen, met uitzondering van reclames, is vermeld onder welk nummer deze in het handelsregister is ingeschreven:

De tekst ”en andere aankondigingen” komt uit de Europese Richtlijn 2003/58/EG:

Door deze aanpassing vallen nu ook officiële elektronische communicaties onder deze verplichting. Een bedrijfswebsite moet dus voorzien zijn van het KvK-nummer van het bedrijf. Deze verplichting geldt ook voor zakelijke e-mail. Uitgaande officiële e-mail moet voorzien zijn van het KvK-nummer van het bedrijf.

 

Deze website gebruikt cookies. Hierdoor kan de website optimaal blijven werken en kan het gebruik van de website (anoniem) geanalyseerd worden. Door op "Accepteer" te klikken ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Bekijk onze Cookieverklaring.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.